1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

 

Ecomas Energosystem-panouri solare   Ecomas Energosystem-panouri solare  
www.bosch-climate.ro   www.viessman.ro   www.ferroli.ro

 

In ultima perioada interesul manifestat de public pentru panouri solare a crescut exponential. Energiile regenerabile reprezinta un subiect de interes pentru multe persoane, deoarece promite reducerea costurilor cu intretinerea casei si nu numai.
Unul dintre cele mai des intalnite scopuri pentru care energia solara este captata si folosita o reprezinta incalzirea apei menajere.
In acest domeniu progresele tehnologice au fost atat de mari incat, in ultimii ani, panourile solare pentru incalzirea apei au ajuns la grade de eficienta de 93-94% in transformarea energiei solare in energie termica.

Ce avantaje imi ofera panourile solare?
Luam in discutie un caz concret si anume o familie cu 3 persoane. Media europeana a consumului de apa calda menajera este de 50 de litri/persoana/zi.
De aici rezulta ca un panou solar nepresurizat de 150 de litri poate satisface in totalitate nevoia de apa calda a unei familii de 3 persoane, pe toata perioada primaverii, verii si toamnei, acesta nefiind functional si pe perioada iernii.
Exista, desigur si modele de panouri cu funtionare pe intreaga perioada a anului, dar cu costuri de instalare mai mari. In cazul de fata, un panou solar nepresurizat de 150 de litri costa circa 300 de euro, cost ce poate fi amortizat rapid de o familie.

Categorii produse